top of page

Ik presenteer je: zes kersverse gecertificeerde bosbadgidsen!

Met veel trots en een glimlach stel ik zes nieuwe - door The Forest Bathing Circle gecertificeerde - bosbadgidsen aan je voor die je met liefde en professionaliteit begeleiden in het bosbaden (op de foto van links naar rechts, beginnend bij de staande gidsen).


Annemarie Appelman | Thuisgrond - begeleidt in Kennemerduinen, Amsterdamse Waterleidingduinen, Drents Friese Wold. In de rest van Nederland op aanvraag.


'Natuur is altijd al een rode draad door mijn leven geweest. Het is de plek waar ik me thuis voel. Waar ik tot rust kom en altijd vol ideeën en inspiratie vertrek. Heel graag neem ik je mee in een ander soort natuurbeleving. In een bosbad staan vertragen, verstillen en verbinden centraal. Het biedt een moment waarop je even uitcheckt bij de mensenwereld, met alle drukte, het 'doen' en het denken. En je incheckt bij jezelf en de natuurlijke wereld en gewoon 'zijn' helemaal genoeg is. Met thuisgrond bied ik je een plek waar je kunt landen in jouw natuur. Dat kan in een verdiepende 1-op-1 sessie, met een groep (open of besloten) en met jouw team.'


 

Kees Dullemond | Mindable - begeleidt door heel Nederland


‘Ik ben bosbadbegeleider, mindfulness- en meditatie-trainer, transpersoonlijk coach/ counselor en eigenaar van Mindable. Ik zet bosbaden in als voertuig naar meer bewustZijn en verdiepende verbinding met je ware (Boeddha) Natuur.'


Kees is de bereiken op www.mindable.nl en mindfulbosbad.nl

 

Fokko Postmus - begeleidt in de omgeving Bergen/Schoorl.


'Na altijd werkzaam geweest te zijn in de zorg ben ik me sinds mijn pensionering meer gaan verbinden met de natuur waarin ik verdieping, rust en verbinding heb ervaren. Dit breng ik met liefde en speelsheid over aan de mensen die ik begeleid. Ik begeleid voornamelijk 65 plussers maar verwelkom iedereen.'


Fokko is te bereiken op fpostmus@mac.com.

 

Eline Cohen | Wander Wisdom - begeleidt in omgeving Rotterdam & Amsterdam en Bonn/Keulen (Duitsland). In de rest van Nederland op aanvraag.


'Ik neem je graag mee in de ontmoeting met de natuur om te ontdekken wat zij voor jou kan betekenen. Voor mij is de natuur de plek waar ik gewoon mag zijn, waar ik steun vind, rust en oneindige inspiratie.'


Eline is te bereiken via www.wander-wisdom.com en @wanderwisdom_ op Instagram

 

Dorien Dolsma | The unfolding tales of eve - begeleidt in Midden- en Noord-Nederland


‘De afgelopen jaar ontvouwde zich een nieuw pad en kwam de bosbadgids opleiding

van Eefje op mijn pad. Het bos, het zijn met de natuur is nog meer thuiskomen in mezelf, in rust, in zijn, in verwondering. Onderdeel zijn van de natuur, de cyclus van het leven en het grotere geheel. Het zijn in de tussentijd, de tijd tussen de tijd, is een plek waar ik veel heling heb gevonden. De afgelopen jaren heeft de cyclus van het leven een grote indruk achtergelaten. Geboorte, verlies, rouw en nieuw leven zijn allemaal voorbij gekomen en hebben mij vele inzichten gegeven. Om ruimte te geven aan deze levenservaringen, geef ik graag door hoe je de natuur en haar wijsheid kan verweven in je eigen leven. Ik loop met liefde en volle aandacht naast je. Als gids werk ik graag 1:1 of in kleine groepjes van 4, aan de hand van een thema of meerdere thema's. De komende maanden zal dit mooie pad zich nog meer ontvouwen.’


Dorien is te volgen en bereiken op @theunfoldingtalesofeve op Instagram of via dorien@theunfoldingtalesofeve.com

 

Patricia Hoekstra | Vis la Vie - begeleidt in Bergense Bos en de Schoorlse duinen


'Als wandelcoach en trainer Mindful Walk & Bosbaden leer ik je omgaan met stress en overprikkeling én leer je de liefde voor het leven -in en om je heen- te herontdekken. Sinds 2019 is de natuur mijn ‘kantoor’. Zijn in de natuur geeft mij het gevoel dat ik LEEF en deze intense beleving werkt door in mijn coaching en trainingen. Dat wat er werkelijk toe doet, komt als vanzelf tot leven

in het groen. Er ontstaat ruimte voor een verruimde blik op jezelf en je mogelijkheden. En als dan de twinkeling in je ogen verschijnt en je weet dat het klopt, .. daar word ik intens blij van!'


Patricia is te bereiken via https://vislavie.nl

 

Op 14 januari 2023 hebben we samen de allereerste editie van de opleiding tot bosbadgids afgerond. En wat een prachtige en succesvolle reis was het! Ik ben ontzettend dankbaar en blij voor deze ervaring waarin mijn liefde voor de natuur en vakmanschap van gidsen en begeleiden heb mogen overdragen. Het leertraject is voor de deelnemers ook van bijzondere waarde geweest en vormt de basis van een nieuwe start. Hieronder lees je wat een aantal van mijn oud-studenten en inmiddels collega's zeggen over hun ervaring.


Annemarie vertelt: ‘Ik vind de zorg waarmee je het hele programma hebt opgezet, alle materialen hebt gemaakt en die ook voelbaar is in het contact echt heel erg fijn. Ik vond het een fijne balans tussen een basis in de vorm en structuur en toch heel veel vrijheid. Niet alleen het bosbaden zelf, maar ook hoe de opleiding is opgezet. Ook hoe je jezelf laat zien was voor mij heel fijn. Aan de ene kant sta je stevig om de groep te dragen en toch durf je ook kwetsbaar te zijn. Een hele fijne combinatie. De inhoud van de opleiding was divers, zorgvuldig opgezet en ik ben ook blij dat er 1-op-1 momenten met jou mogelijk waren. In jouw begeleiding heb ik me gezien gevoeld en vrij gevoeld om mijn eigen pad te kiezen. De opleiding heeft heel hele fijne balans tussen een goed uitgedachte, uitgestippelde route en toch afgestemd op de groep.

Kees vertelt: 'Ik ben de opleiding gaan doen omdat ik nieuwsgierigheid voelde, behoefte had aan nieuwe input en meer activiteiten wilde doen in de buitenlucht. Het leertraject was verhelderend, verrassend en verrijkend voor mij. De opleiding heeft me plezier, verdieping en verbreding gegeven. Het is met heel veel aandacht en liefde samengesteld en gegeven door Eefje.'


Eline vertelt: 'In en door de opleiding heb ik mijn relatie met de natuur enorm kunnen verdiepen. De intensieve 5 dagen aan het begin waren heel fijn. Ik voelde dat na die dagen een sterke basis gelegd was niet alleen op het gebied van de theorie achter bosbaden; maar ook de ervaring en verschillende manieren waarop bosbaden gedaan kan worden.De tools die ik nu heb om met de natuur te verbinden kan ik niet meer ontleren en pas ik dagelijks toe. Tijdens die 5 dagen kon ik ook zo sterk merken wat (dagelijks/regelmatig) bosbaden met je kan doen. Het voelde alsof ik een sterk fundament mee had gekregen om de maanden die daarop volgden op te gaan bouwen. Ik vond het erg fijn dat na de trainingsweek in Loenen er nog regelmatig incheck en verdieping momenten waren. De masterclasses en deelmomenten met de groep waren enorm waardevol. Eefje voelde goed aan wat de groep nodig had en was ook flexibel daarin om het programma wat aan te passen. Ze heeft een hele fijne opbouwende manier van feedback geven wat erg motiverend werkt. De leerstof was compleet, de structuur helder en dienend voor het doel (zelfverzekerd het pad als bosbadgids voortzetten na certificering), en Eefje professioneel, attent en warm.'


Dorien vertelt: 'Oh Eefje, je mag echt zo zo trots zijn op wat je hebt neergezet! Met zoveel aandacht, zorgvuldigheid, kracht, passie, een realistische kijk (down to earth), wijsheid, heel mooi gedaan…Voor mij was de opleiding een warm bad, vol inspiratie, verwondering, thuiskomen, rust, uitdaging, volgende stappen maken, inzichten ontvangen, luisteren, volgen, buiten de lijntjes kleuren, ontdekken en nog zoveel meer! Het traject heeft me heel veel nieuwe inspiratie gegeven een nieuw thuiskomen in mezelf, handen en voeten aan een beoefening die ik van nature al doe maar nu weet over te dragen en dat is niet in woorden te vatten hoe fijn dat voelt. Wat me het meeste aansprak in de opleiding was de fijne afwisseling tussen structuur en eigen vrijheid en de diepe duik door te starten met de opleidingsweek op de Veluwe. Ik heb hoge waardering voor hoe Eefje de groep heeft gedragen, in zachtheid, in vertrouwen, in verbinding. Walk your talk en dat voelde ik zeker bij Eefje.'


Fokko vertelt: ''Ik kijk met veel blijdschap en tevreden terug op het traject. Ik had een sterke behoefte om meer vorm en inhoud te geven aan mijn betrokkenheid met de natuur en aan mijn voldoening dit door te geven aan anderen. De opleiding heeft me verdieping en verrijking gegeven, maar ook inspiratie en contact met geweldige mensen. Eefje biedt veel veiligheid, is duidelijk en inspirerend.'


Wil jij ook als professioneel bosbadgids aan de slag?


Of bosbaden integreren in je huidige werkzaamheden?


De volgende editie van de Opleiding tot Bosbadgids start mid april 2023. Op het moment van schrijven zijn er nog 3 van de 8 plekjes vrij.


Lees hier meer over de opleiding of stuur me een bericht als je er meer over wilt weten.


Comments


bottom of page