top of page

ZET JE ZINTUIGEN OP SCHERP
MET DEZE  NATUURMEDITATIE

Wanneer was je voor het laatst een tijdje stil in en met de natuur?

En kan je je herinneren hoe het ruikt als je door een bos of veld loopt?

Hoe de grond voelt aan je voeten tijdens een wandeling over een pad? Is het warm en schijnt de zon op je huid en voel je de wind in je gezicht met een zachte bries?

Hoor je de vogels ver en dichtbij, het ruisen van bladeren, hoor je voetstappen op de grond van jezelf of iets anders?

En hoe voelt het in je lijf om alle kleuren in de natuur te aanschouwen?

Misschien proef je wel een subtiele smaak in de lucht…?


 

000010680009.jpg
eefje ludwig-304.jpg

In principe gebruiken we al onze zintuigen in het dagelijks leven. Alleen is dit vaak onbewust en gebruiken we de een (zoals zien en horen) meer dan de andere. Bovendien worden onze zintuigen vandaag de dag - door ons stedelijke en digitale leven - vaak te lang op een eentonige manier gestimuleerd.  Ook zijn we steeds meer op ons verstand gaan leunen en verwaarlozen we onze zintuigen die daardoor afgestompt raken. We zijn op een bepaalde manier onderprikkeld, maar tegelijkertijd vaak ook overprikkeld. Misschien herken je dit.

 

Je zintuiglijk verbinden met de natuur brengt dit alles weer in balans.De natuur prikkelt je zintuigen immers op een prettige, ontspannen, verrassende en gezonde manier.

 

Je zintuigen worden verwend in een natuurlijke omgeving! Ze zijn ook de poorten naar de helende krachten van de natuur, waarbij de elementen en texturen die je voelt, geuren die je ruikt, patronen en kleuren die je ziet en geluiden die je hoort je ontspannen, openen en je humeur verbeteren.

Voor ons mensen is de natuur de omgeving die het meest zintuiglijk rijk is. Hierin voelen we ons lichamelijk en geestelijk thuis.

 

Dit is ook logisch; het is de omgeving waarin wij als menselijk soort over miljoenen jaren heen zijn geëvolueerd van micro-organismen tot wie we nu zijn. Het zit in ons DNA om goed te gaan op de natuur.

Door het activeren van je zintuigen in de natuur ondersteun je het zelfhelend vermogen op zowel mentaal als lichamelijk vlak.

Deze natuurmeditatie helpt je op weg om je zintuigen weer open te zetten, te activeren. Waardoor je je weer energiek, ontspannen, rustig en levendig tegelijkertijd voelt.

 

Via de klik op de knop hieronder ontvang je de meditatie in mp3 bestand gratis in je inbox. Het enige dat jij daarna hoeft te doen is een plekje te vinden in de natuur (je achtertuin, stadspark, bos, strand of waar je dan ook maar in verbinding kan staan met niet-menselijk leven om je heen) en daar eventjes te zijn en de meditatie te beluisteren.

Veel plezier ermee!

ONTDEK HET AANBOD VAN
THE FOREST BATHING CIRCLE

BOSBADSESSIES.jpeg
BOSBAD OP LOCATIE​

De bosbadsessies bieden een veilige, inspirerende en speelse container waarin je kennis kan maken met de beoefening. 

SIT SPOT.jpeg
SIT SPOT
CURSUS

In 30 dagen naar een sterkere verbondenheid met de natuur om jou heen en jezelf. Op jouw eigen tempo en favoriete Sit Spot. 

AUDIOGIDSEN.jpeg
AUDIOGIDSEN​

Bosbaden waar en wanneer het jou uitkomt met de audiogidsen van The Forest Bathing Circle.

BOSBADBOX.jpeg
BOSBADBOX​

De BosbadBox biedt je tips, inspiratie en concrete uitnodigingen om te doen wanneer je gaat bosbaden.

bottom of page