top of page
PARTICULIEREN-01.jpeg

IK BEGELEID JE GRAAG TIJD DOOR TE BRENGEN MET DE NATUUR.​

Voel je dat een diepere en betekenisvolle verbinding met de natuur en jezelf op je wacht, maar weet je niet hoe hier vorm aan te geven? 

Mis je de magie en vreugde van hoe je je als kind verwonderde aan de natuur?​​

Verlang je naar vertraging, tijd en ruimte voor jezelf en wil je je welzijn prioriteren? ​

BOSBADEN OP LOCATIE​

Elke maand begeleid ik bosbaden op prachtige locaties in Nederland. De sessies die ik begeleid bieden een veilige, inspirerende en speelse ruimte en omgeving waarin je kennis kan maken met bosbaden of jouw bestaande beoefening kan verdiepen. Iedereen kan meedoen aan deze sessies; wanneer je onbekend bent met de beoefening maar ook wanneer je al je hele leven aan bosbaden doet.

BOSBAD OP LOCATIE.jpeg

EEN BEGELEID BOSBAD

Als gids zal ik je meenemen op reis in een 2,5 tot 3 uur durend samenzijn mét de natuur. Een bosbad is meer dan een wandeling. We gaan verstillen en vertragen zodat je kan ervaren hoe het is om met de natuur te zijn. Ik zal je simpele oefeningen, uitnodigingen, geven om met verschillende zintuigen je samenzijn met de natuur te verdiepen, om uit je hoofd te stappen en in je lichaam, bij je gevoel. 

 

Tijdens het bosbad trek je met een kleine groep de natuur in en maak je op een andere manier kennis met de natuur en met jezelf. Er is volop ruimte om je eigen pad en ruimte te vinden en op die manier het persoonlijk te ervaren. Je bent een actieve deelnemer in je eigen proces. De uitnodigingen kunnen niet goed of fout uitgevoerd worden. Het gaat om jouw ervaring. 

 

Af en toe nemen we de tijd om te delen wat we ervaren. En aan het einde sluiten we het bosbad af met een thee ceremonie en wat lekkers erbij.

 

Een sessie van 3 uur brengt je in het hier en nu en geeft je energie, ruimte, rust en inspiratie voor nieuwe ideeën.

Wanneer je onder begeleiding van een gids een paar uur gaat bosbaden wordt je naar een zogeheten liminale tijd en ruimte begeleid. Een bosbadgids gaat uit de weg. De natuur is als het ware de therapeut, de gids opent enkel de deur. Het voordeel van bosbaden onder begeleiding van een gids is dat zij getraind zijn om een bepaalde structuur te geven aan een bosbad, wat eraan bijdraagt dat je een complete en verdiepende ervaring hebt. Een gids helpt ook je aandacht bij het heden te houden en te vertragen; iets wat makkelijk lijkt, maar de ervaring leert dat dit juist voor veel mensen lastig is. In het geval van een fysiek begeleide sessie heeft de gids ook kennis van de plek en omgeving waar het bosbad plaatsvindt.  Op die manier kan je je totaal overgeven aan de ervaring en hoeven ze zich niet bezig te houden met de route en de tijd. Daarnaast zijn gidsen ook getraind in het verzorgen van een veilige en niet-veroordelende omgeving, zodat het delen van ervaringen en bewust stilstaan bij dat wat je ervaart en voelt daadwerkelijk mogelijk is. 

 

Een begeleid bosbad kan een unieke en memorabele ervaring zijn, maar de kracht zit vooral in het toepassen van de techniek in je dagelijkse leven. Tijdens een begeleid bosbad krijg je tips, oefeningen en inspiratie aangereikt waar je thuis verder mee aan de slag kan. 

BOSBADEN MET JE EIGEN GROEP?

Naast deze openbare sessies begeleid ik ook individuen of groepen op verzoek. In het voorbereiden en begeleiden van jou of jouw groep houd ik rekening met de wensen en behoeften die er op dat moment zijn. Niet alleen de aanpak en structuur, met bijbehorende oefeningen en focus, maar ook de locatie en duur van het bosbad kan aangepast worden. Stuur me een bericht om de mogelijkheden te bespreken.

NUDG2774.jpg
Home: Headliner

AGENDA

bottom of page