top of page

GRATIS ONLINE MASTERCLASS

10 TIPS OM JE NATUURVERBONDENHEID TE VERSTERKEN

(EN WAAROM JE DIT ZOU WILLEN)

Woensdagavond 15 mei, 20-21 uur CET

Voel jij je twee of één met de natuur? 

 

Met deze gratis online masterclass hoop ik je aan te moedigen om je eigen relatie met de natuur op te bouwen en/of te verdiepen. 

 

Een relatie met de natuur is je geboorterecht en maakt deel uit van wat het betekent om mens te zijn. Bovendien, een nauwe relatie met de natuur is een psychologische basisbehoefte. Onze hersenen en ons lichaam verwachten input, zintuiglijke stimulatie, van de natuur. En als we die niet krijgen dan wordt ons wezen in de basis aangetast. 

 

Ik zal je meenemen in wat natuurverbondenheid is en wat het kan doen voor jou (en je omgeving). Ik vertel je onder andere dat het er niet zozeer om gaat dat je vaak in de natuur bent, maar vooral dat je met de natuur bent. En dat klinkt ingewikkelder dan dat het is.
 

_MG_1172.jpg

10 CONCRETE TIPS EN OEFENINGEN

Ik zal 10 concrete tips en oefeningen met je delen hoe je natuurverbinding kan verweven in je dagelijks leven, op een manier die bij jou past. 

 

Natuurverbondenheid is immers iets heel persoonlijks en er is niet een enkele manier om je relatie met de natuur te versterken. Sterker nog, er worden verschillende paden naar natuurverbondenheid omschreven. 

 

Deze masterclass heeft ook een boodschap: een vriendschap opbouwen of onderhouden met de natuur is goed voor jouw welzijn en voor het welzijn van je omgeving en de natuur. 

 

Kortom, deze masterclass is er voor jou, wanneer je wilt weten hoe je heel praktisch je natuurverbondenheid kan versterken of gewoon meer wilt weten over natuurverbondenheid. 

WAT LEVERT DEZE MASTERCLASS JE OP:

10 concrete tips over hoe je op dagelijkse basis je verbondenheid met de natuur kan versterken en cultiveren;​

begrip over waarom je aan je verbondenheid met de natuur wilt werken;​

een besef van hoe waardevol het is om, op jouw eigen manier en tempo, te groeien van een ik-het naar een ik-jij relatie met de natuur;​

jezelf toestemming geven om een waardevolle relatie op te bouwen en/of te onderhouden met de natuur;​

©TFBC28.jpg

WAT ONTVANG JE?​

  • 1-uur durende masterclass gegeven door Eefje Ludwig, oprichter van TFBC, bosbadgids en bosbadgidstrainer en gids in natuurverbondenheid op 15 mei 2024 tussen 20 en 21 uur CET

  • Een replay van de masterclass mocht het je niet lukken om erbij te zijn. Deze replay is tot 19 mei te bekijken.

  • Kans op het winnen van een exemplaar van de BosbadBox (er worden twee BosbadBoxen verloot onder de deelnemers aan de masterclass)

  • Een link naar een gratis natuurverbindende audio-meditatie 

  • Een mooie aanbieding voor de Sit Spot Cursus die je tussen 23 mei en 22 juni 2024 kan volgen bij The Forest Bathing Circle

INTERESSE?

Op 15 mei om 20 uur ben je welkom online om mee te doen met de masterclass (de zoomlink ontvang je in je e-mail nadat je je hebt aangemeld). 

 

Op16 mei, ontvang je een link naar de replay die 3 dagen lang terug te zien is. 

 

Je hoort dan ook of je een van de gelukkige winnaars bent die een BosbadBox heeft gewonnen.

Ik zie je graag tijdens de masterclass!

WIE BEN IK?

Ik ben Eefje. De natuur is de plek waar ik me het meest thuis voel, waar ik thuis hoor, waar ik het gevoel heb dat het leven wordt gereduceerd tot de eenvoudigste, en toch de meest betekenisvolle vorm. De natuur biedt iedereen een thuis, ongeacht wie je bent of waar je woont. Met The Forest Bathing Circle help ik je een thuis in de natuur te vinden en met deze masterclass geef ik je een inkijkje in hoe je dat heel simpel en toegankelijk kan opbouwen of onderhouden. 

 

In de afgelopen vijf jaar heb ik als bosbadgids en gids in natuurverbondenheid honderden mensen begeleid. Sinds 2022 leid ik mensen op tot gecertificeerd bosbadgids. Ik ben tevens auteur van de BosbadBox, een praktische en handzame gids die je ondersteunt in het maken van de verbinding met de natuur op een plek en moment dat jou past. 

 

Ik ben van mening dat verbinding maken met de natuur een van de beste manieren is om voor jezelf, anderen en de natuur te zorgen. En gelukkig zijn er velen met mij die het belang van verbondenheid met de natuur erkennen.  

 

De natuur is een belangrijk onderdeel van hoe ik mezelf zie en hoe de wereld mij ziet. Ik heb er regelmatige ‘doses’ van nodig, net zoals ik liefde, voeding, lichaamsbeweging, rust, geluk in mijn leven nodig heb. Het is een essentieel ingrediënt van mijn leven. Ik waardeer mijn vriendschap met de natuur enorm - het heeft mij als persoon verrijkt, mijn leven in onverwachte en betekenisvolle richtingen gestuurd en mij een groot aantal dierbare herinneringen opgeleverd. Zoals Les Higgins zegt: ‘Leven zonder het gezelschap van de natuur is zoiets als piano spelen, maar de zwarte toetsen negeren’.

tfbc11.jpg
bottom of page