top of page
WORKSHOP MET MAJA KOOISTRA - WERKEN MET LUNAR EN SOLAR BOMEN
WORKSHOP MET MAJA KOOISTRA - WERKEN MET LUNAR EN SOLAR BOMEN

vr 13 okt

|

Hilversum

WORKSHOP MET MAJA KOOISTRA - WERKEN MET LUNAR EN SOLAR BOMEN

The Forest Bathing Circle en Maja Kooistra nodigen je uit voor de workshop Werken met Lunar en Solar bomen - Leer bomen beter kennen, (aan)voelen en je intuïtieve vermogens te activeren

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken

Tijd en locatie

13 okt 2023, 09:00 – 17:00

Hilversum, Hoorneboeg 5, 1213 RE Hilversum, Nederland

Over het evenement

>>> Zit de workshop vol? Stuur me dan een berichtje op info@theforestbathingcircle.com zodat ik je op de wachtlijst kan zetten. 

Over de workshop

Bomen zijn boeiende levende wezens, waarmee wij mensen vanaf de oertijd een relatie hebben, die verder gaat dan alles wat ze ons leveren aan hout, vruchten, medicijnen, beschutting. Bomen zijn ook een object van eerbied, verering en aanbidding. Bomen zijn wezens waar we als mens van verschillen, maar waar we tevens de nodige overeenkomsten mee hebben. Zo hebben ook bomen een duidelijke aura en kunnen zij goed communiceren, waarbij ze, net als wij, uitgebreide en diverse (energetische) netwerken gebruiken.

In deze workshop, op het prachtige terrein van De Hoorneboeg, neemt Maja Kooistra je een dag mee in de wereld van de solar en lunar bomen. We leren hoe we de solar en lunar eigenschappen van boomsoorten herkennen en aanvoelen. Je gaat naar huis met kennis en vaardigheden die je professioneel in kunt zetten wanneer je in en met de natuur werkt (als bijvoorbeeld bosbadgids, natuurgids of natuurcoach), maar ook als je je eigen persoonlijke verbondenheid met bomen wilt versterken en verdiepen.

In de workshop komen de volgende onderwerpen aan bod:

- Introductie eigenschappen solar en lunar boomsoorten

- Ervaren van solar en lunar stromingen

- Bespreken ervaringen – overzicht effecten

- Werken met solar en lunar krachthout als verdieping

- Hoe kunnen we ze herkennen, zonder lijstjes te leren

- Hoe gebruikten onze voorouders deze inzichten/kennis

- Solar en lunar stromingen bij bomen tijdens volle maan

- Moderne inzichten over het effect van deze stromingen op mensen

Inbegrepen in de prijs

 • Workshop begeleiding van Maja Kooistra
 • Vegetarische lunch van Restaurant Bij de Tuinman
 • Thee/koffie & lekkers
 • BosbadBox van The Forest Bathing Circle
 • Bomen Audiogids van The Forest Bathing Circle
 • 20% korting op de Sit Spot Cursus van The Forest Bathing Circle

Over solar en lunar boomsoorten

Na het bestuderen van de uitstraling en eigenschappen van bepaalde bomen, kwam Maja tot de ontdekking dat er ook eigenschappen zijn die boomsoorten met elkaar gemeen hebben. Net als mensen zijn er boomsoorten die zich naar buiten toe openen (extravert zijn) en waarmee je gemakkelijk contact kan krijgen. Andere boomsoorten wachten rustig af en zijn introvert. Deze laatste nodigen uit om na te denken, op een rijtje te zetten of om tot rust te komen. Extraverte bomen hebben overdag de sterkste uitstraling. Introverte bomen zijn energetisch meer ’s nachts aanwezig, vooral bij volle maan. Deze boomsoorten reageren het sterkst of op de zon of op de maan.

Maja heeft hiervoor de Engelse termen solar en lunar gekozen. Typerend voor solarbomen is de open structuur van de kruin, waarvan de takken als het ware naar de zon reiken. Bij de lunarbomen zijn de stammen meestal ingesloten door blad, zodat er geen zon bij kan.

Maja heeft via intuïtieve metingen vastgesteld dat de energiestroom bij solarbomen vanuit de kosmos langs takken en stam naar de aarde gaat, terwijl bij lunarbomen de energie omhoog stroomt vanuit de aarde naar de kosmos (behalve bij volle maan).

Zij maakt erop attent dat onze voorouders deze verschillen kenden. Belangrijke besprekingen en rechtszaken vonden onder sterke solarbomen plaats. Meditatieve en spirituele bijeenkomsten werden onder sterke lunarbomen gehouden.

Over Maja Kooistra

Zoals geen ander in Nederland heeft Maja Kooistra de oeroude relatie tussen mensen en bomen onderzocht, ervaren en beschreven. Ze heeft een bijzonder vermogen om naar bomen te luisteren, hun taal te verstaan en hun uitstraling en energieniveau te voelen en te meten. Ze ‘wist’ van jongs af aan dat de aarde, de natuur, de hemel, water en wind een eigen leven leiden en met elkaar informatie en krachten uitwisselen. Maja is fysisch geograaf, bodemkundige, druïde en sjamaan. Ze was wetenschappelijk onderzoeker en heeft ca. 100 wetenschappelijke publicaties geschreven over onderwerpen over mens en natuur. Ze is schrijver van een aantal publicaties, zoals Ontmoetingen met bomen (1998), De kracht van bomen (2003), De aarde, de hemel en de bomen (2019) en Bomen en welzijn. In: Bomen en Mensen, een oeroude relatie (2000). Eind 2023 wordt de publicatie verwacht van een vervolg op ontmoetingen met bomen, waarin de ervaringen en nieuwe inzichten van de afgelopen 25 jaar na de publicatie van het boek Ontmoetingen met bomen in 1998 verwerkt zijn. Maja besteedt in haar lezingen, workshops en boeken veel aandacht aan het contact tussen bomen en mensen, aan de eigenheid en kracht van bomen, aan de oerkracht van oude bomen en bossen, aan bomen als intermediair en dragers van onzichtbare energieën. Ze combineert een wetenschappelijke instelling met haar gave om met de natuur te communiceren.

*** Er kunnen max 20 mensen meedoen aan de workshop. De workshop gaat door bij 12 deelnemers. Mocht de workshop niet doorgaan dan hoor je dat uiterlijk 18 augustus en krijg je binnen 2 werkdagen je geld terug.

Tickets

 • Deelname workshop

  ** prijs is inclusief 21% btw Inbegrepen in de prijs - Workshop begeleiding van Maja Kooistra - Vegetarische lunch van Restaurant Bij de Tuinman - Thee/koffie & lekkers - BosbadBox van The Forest Bathing Circle - Bomen Audiogids van The Forest Bathing Circle - 20% korting op de Sit Spot Cursus van The Forest Bathing Circle

  € 242,00
  Uitverkocht

Dit evenement is uitverkocht

Deel dit evenement

bottom of page