top of page

BOSBAD AUDIOGIDSEN

BEELDMERK BLACK-01.png

Zo fijn om even volledig in het hier en nu te zijn en verbinding te voelen met alles om je heen. Dit blijft ook de dagen erna nog in je systeem zitten: de aandacht voor details, het stilstaan bij alledaagse dingen, je onderdeel voelen van een groter geheel. Eefje weet je precies de goede kant op te sturen, zonder ruimte weg te nemen voor een ieders eigen invulling. De audio gids geeft als aanvulling daarop ook nog eens de mogelijkheid je eigen moment te kiezen, keer op keer.

- Nine

BEELDMERK BLACK-01.png

Jouw verrukkelijke stem, uitnodigende introductie en handige tips hielpen me verstillen en vertragen 

- Lonneke

BEELDMERK BLACK-01.png

Tijdens het begeleide bosbad was ik op een vertrouwde plek, die tegelijk helemaal nieuw voelde. Ik heb zó veel meer ervaren dan ik anders had gedaan. Prachtig hoe de natuur via mijn zintuigen veel meer waarde kreeg dan normaal. Na afloop wilde ik ook nog helemaal niet naar huis en ook op de terugweg leek het alsof ik met andere ogen de wereld om me heen bekeek. 

- Veroni

BEELDMERK BLACK-01.png

Ik heb het als een hele mooie mini reis ervaring. Verstilling, aandacht en vooral een hele fijne mooie begeleiding! Je zorgde er echt voor dat ik helemaal onderuit kon zakken in de ervaring!

- Lotte

BEELDMERK BLACK-01.png

Ik vond het heerlijk. Fijne opdrachten met voor mij toch steeds weer nieuwe opdrachten en informatie die je zo her en der geeft. Klasse.

- Jos

DIT IS WAT ANDEREN ERVAREN​

BEGELEIDE BOSBADEN

Page Title

This is a Paragraph. Click on "Edit Text" or double click on the text box to start editing the content and make sure to add any relevant details or information that you want to share with your visitors. 

BEELDMERK BLACK-01.png

"Ik ben nog steeds aan het nagenieten van het bosbad van afgelopen zondag. Na het lezen van het boek en het nu echt ervaren wat een bosbad precies inhoudt, begrijp ik meer wat ZIJN in de natuur voor een mens kan betekenen, wat een grote waarde dat kan zijn. Nogmaals dank voor jouw begeleiding hierin"

- Leander

BEELDMERK BLACK-01.png

"Samen met mijn man heb ik een begeleid bosbad ervaren. We hebben er erg van genoten. Eefje is een professionele gids die iedereen de ruimte geeft zijn eigen ervaring te beleven. Het raakte me om het bos te ervaren via mijn zintuigen. Ik kan niet wachten om nog een keer te gaan!" 

- Sasja

BEELDMERK BLACK-01.png

"Ik zou iedereen de ervaring van een bosbad van harte gunnen. Zeker onder begeleiding van Eefje, die je eerlijk en professioneel ondersteunt in je eerste stappen. Het was een hele waardevolle ervaring gisteravond!"

- Fokko

BEELDMERK BLACK-01.png

"Een bosbad voelt alsof ik stap uit een ander tijdperk, terug naar waar ik oorspronkelijk vandaan kom. De hele dag druk, vol van taken, alles lijkt zo belangrijk. Tijdens het bosbaden vallen al deze gedachtes en gevoelens weg, en maakt de gejaagdheid plaats voor rust en vreugde. Ik voel mij na het bosbad heel relaxed en tegelijk energieker en met een scherper inzicht. Het werkt nog lang door."

- Marloes

BEELDMERK BLACK-01.png

"Wat een mooie magische reis! Eefje is een geweldige gids bij een (her)ontdekkingstocht in de natuur en jezelf! Dank!"

- Leo

BEELDMERK BLACK-01.png

Ik ben nog steeds aan het nagenieten van het bosbad van afgelopen zondag. Na het lezen van het boek en het nu echt ervaren wat een bosbad precies inhoudt, begrijp ik meer wat ZIJN in de natuur voor een mens kan betekenen, wat een grote waarde dat kan zijn. Nogmaals dank voor jouw begeleiding hierin

- Leander

BEELDMERK BLACK-01.png

Samen met mijn man heb ik een begeleid bosbad ervaren. We hebben er erg van genoten. Eefje is een professionele gids die iedereen de ruimte geeft zijn eigen ervaring te beleven. Het raakte me om het bos te ervaren via mijn zintuigen. Ik kan niet wachten om nog een keer te gaan!

- Sasja

BEELDMERK BLACK-01.png

Ik zou iedereen de ervaring van een bosbad van harte gunnen. Zeker onder begeleiding van Eefje, die je eerlijk en professioneel ondersteunt in je eerste stappen. Het was een hele waardevolle ervaring gisteravond!

- Fokko

BEELDMERK BLACK-01.png

Een bosbad voelt alsof ik stap uit een ander tijdperk, terug naar waar ik oorspronkelijk vandaan kom. De hele dag druk, vol van taken, alles lijkt zo belangrijk. Tijdens het bosbaden vallen al deze gedachtes en gevoelens weg, en maakt de gejaagdheid plaats voor rust en vreugde. Ik voel mij na het bosbad heel relaxed en tegelijk energieker en met een scherper inzicht. Het werkt nog lang door.

- Marloes

BEELDMERK BLACK-01.png

Wat een mooie magische reis! Eefje is een geweldige gids bij een (her)ontdekkingstocht in de natuur en jezelf! Dank!

- Leo

OPLEIDING TOT BOSBADGIDS

BEELDMERK BLACK-01.png

Voor mij was de opleiding een warm bad, vol inspiratie, verwondering, thuiskomen, rust, uitdaging, volgende stappen maken, inzichten ontvangen, luisteren, volgen, buiten de lijntjes kleuren, ontdekken en nog zoveel meer! Het traject heeft me heel  veel nieuwe inspiratie gegeven, een nieuw thuiskomen in mezelf, handen en voeten aan een beoefening die ik van nature al doe maar nu weet over te dragen en dat is niet in woorden te vatten hoe fijn dat voelt. Wat me het meeste aansprak in de opleiding was de  fijne afwisseling tussen structuur en eigen vrijheid en de diepe duik door te starten met de opleidingsweek op de Veluwe. Ik heb hoge waardering voor hoe Eefje de groep heeft gedragen, in zachtheid, in vertrouwen, in verbinding. Walk your talk en dat voelde ik zeker bij Eefje.

- Dorien

BEELDMERK BLACK-01.png

Ik heb met bosbaden zo'n waardevol fundament ontvangen waarop zoveel mogelijkheden te kunnen 'groeien'. De inhoud van de opleiding is heel compleet en zorgvuldig samengesteld. En dat wat op papier staat leest heel makkelijk weg en is ook makkelijk door te vertalen voor eigen gebruik in sessies. Ik heb nog niet eerder zo'n fijne begeleider en mentor ervaren als Eefje. Zij is zo evenwichtig in het contact. Heel gelijkwaardig, warm, toegankelijk en oprecht en tegelijkertijd dwingt ze op een heel natuurlijke manier respect af om niet te veel van haar te vragen.  Ze is heel toegankelijk en gericht op samen leren en elkaar inspireren. Eefje is opbouwend kritisch, eerder samen onderzoekend gericht op het bijna moeiteloos faciliteren van een ware 'flow-ervaring' voor de deelnemers. En zo duidelijk 'practice what you preach' wat haar heel geloofwaardig maakt.

- Patricia

BEELDMERK BLACK-01.png

Ik vind de zorg waarmee Eefje het hele programma heeft opgezet, alle materialen heeft gemaakt en die ook voelbaar is in het contact echt heel erg fijn. Eefje laat ook echt zichzelf zien. Aan de ene kant staat ze stevig om de groep te dragen en toch durft ze ook kwetsbaar te zijn. Een hele fijne combinatie. De inhoud van de opleiding is divers, zorgvuldig opgezet en ik ben ook blij dat er 1-op-1 momenten met Eefje in mogelijk waren. In de begeleiding van Eefje heb ik me gezien gevoeld en vrij gevoeld om mijn eigen pad te kiezen. De opleiding heeft heel hele fijne balans tussen  een goed uitgedachte, uitgestippelde route en toch afgestemd op de groep.

- Annemarie

BEELDMERK BLACK-01.png

De opleiding heeft me rust, inspiratie, verdieping en pleizer gegeven. En daarbij een fijn netwerk van gelijkgestemde natuurliefhebbers. Het hoogtepunt voor mij van de opleiding was de trainingsweek in Loenen. Die was krachtig en intens en na eerder een online opleiding te hebben gevolgd vond ik fysiek samenkomen zoveel fijner. De opleiding biedt de mogelijkheid en begeleiding om vanuit je eigen kracht aan de slag te kunnen gaan met de theorie en praktijk. Eefje haar ervaring als onderwijskundige maakt beslist het verschil. Ze weet hoe een goed lesprogramma op te bouwen en te doceren en doseren. In combinatie met haar bescheiden, eerlijke en tegelijkertijd overtuigende kalme persoonlijkheid belichaamt zij wat een fijne bosbadgids en een fijne coach moet zijn. De opleiding is een cadeau aan mezelf geweest en aan de wereld wanneer je ermee gaat werken. De combinatie van gedegen kennis en speelse praktijk, betrouwbare coaching en een aantal gastdocenten, maakt het geheel overtuigend en stevig.

- Mireille

BEELDMERK BLACK-01.png

Ik ben de opleiding gaan doen omdat ik nieuwsgierigheid voelde, behoefte had aan nieuwe input en meer activiteiten wilde doen in de buitenlucht. Het leertraject was verhelderend, verrassend en verrijkend voor mij. De opleiding heeft me plezier, verdieping en verbreding gegeven. Het is met heel veel aandacht en liefde samengesteld en gegeven door Eefje.

- Kees

BEELDMERK BLACK-01.png

De opleiding tot bosbadgids zit methodisch sterk in elkaar én geeft voldoende ruimte om een eigen weg hierin te vinden. Zeer compleet, veel tips voor verdere studie en de manier van 'lesgeven' heeft het helemaal af gemaakt. Echt vanuit verbinding, heel natuurlijk, onvoorwaardelijk, veilig, doorleefd en liefdevol. De 5-daagse vond ik fantastisch. Helemaal weg van het bekende, nieuwe input en verbindingen, zowel met elkaar als met de natuur tijdens het bosbaden. De begeleiding van Eefje is gedurende de opleiding hetgeen geweest wat mij het meest heeft aangesproken. Ze heeft een veilig, stevig fundament gelegd vanaf het begin. Ik heb me vanaf het begin tot het eind vrij en veilig gevoeld om me te laten zien en ze heeft ons de kans gegeven een fijne leergroep te vormen. Hiermee valt of staat een opleiding. Inhoudelijk sterk, maar qua begeleiding zeker zo sterk. Opbouwend, aanvullend, dragend, compleet tot aan het eind.

- Leonie

bottom of page