top of page
WORKSHOPSERIE CONTACT MAKEN MET LUNAR EN SOLAR BOMEN - MET MAJA KOOISTRA
WORKSHOPSERIE CONTACT MAKEN MET LUNAR EN SOLAR BOMEN - MET MAJA KOOISTRA

ma 07 okt

|

Hilversum

WORKSHOPSERIE CONTACT MAKEN MET LUNAR EN SOLAR BOMEN - MET MAJA KOOISTRA

The Forest Bathing Circle en Maja Kooistra nodigen je uit voor de workshopserie (basis- & vervolgworkshop, of een van beiden) Contact maken met Lunar en Solar bomen - Leer bomen beter kennen, (aan)voelen en je intuïtieve vermogens te activeren

Tijd en locatie

1 andere datums

07 okt 2024, 09:30 – 17:00

Hilversum, Hoorneboeg 5, 1213 RE Hilversum, Nederland

Over het evenement

Let op: dit is een workshopserie, waarbij je de mogelijkheid hebt om de basis- of vervolgworkshop afzonderlijk van elkaar te volgen, maar ook als workshopserie. 

Over de workshopserie

Bomen zijn boeiende levende wezens, waarmee wij mensen vanaf de oertijd een relatie hebben, die verder gaat dan alles wat ze ons leveren aan hout, vruchten, medicijnen, beschutting. Bomen zijn ook een object van eerbied, verering en aanbidding. Bomen zijn wezens waar we als mens van verschillen, maar waar we tevens de nodige overeenkomsten mee hebben. Zo hebben ook bomen een duidelijke aura en kunnen zij goed communiceren, waarbij ze, net als wij, uitgebreide en diverse (energetische) netwerken gebruiken.

In deze workshopserie, op het prachtige terrein van De Hoorneboeg, neemt Maja Kooistra je een dag mee in de wereld van de solar en lunar bomen. We leren hoe we de solar en lunar eigenschappen van boomsoorten herkennen en aanvoelen. Je gaat naar huis met kennis en vaardigheden die je professioneel in kunt zetten wanneer je in en met de natuur werkt (als bijvoorbeeld bosbadgids, natuurgids of natuurcoach), maar ook als je je eigen persoonlijke verbondenheid met bomen wilt versterken en verdiepen.

In de BASISWORKSHOP komen de volgende onderwerpen aan bod:

- Introductie eigenschappen solar en lunar boomsoorten

- Ervaren & bespreken van ervaringen van solar en lunar stromingen

- Werken met solar en lunar krachthout als verdieping

- Hoe gebruikten onze voorouders deze inzichten/kennis

- Moderne inzichten over het effect van deze stromingen op mensen

In de VERVOLGWORKSHOP komen de volgende onderwerpen aan bod:

- Terugkoppeling over solar en lunar stromingen bij bomen evenals ervaringen in contact maken met bomen sinds basisworkshop

- Hoe speelt het solar en lunar karakter van bomen mee in het karakter en de symboolkracht die mensen aan boomsoorten toekenden.

- Duiden van boomsoorten; waar kan je op letten? 

- Wat kan je verwachten in het verder contact maken met bomen

- Bespreken ervaringen van oefeningen gedaan tijdens de dag

Prijs

BASISWORKSHOP 25 april 2024: €210 ex btw / €254 incl btw

VERVOLGWORKSHOP 7 oktober 2024: €210 ex btw / €254 incl btw

BASIS + VERVOLGWORKSHOP 25 april & 7 oktober 2024: €400 ex btw / €484 incl btw (€24 korting)

Inbegrepen in de prijs

* Workshop begeleiding van Maja Kooistra


* Vegetarische lunch van Restaurant Bij de Tuinman


* Thee/koffie & lekkers


* BosbadBox van The Forest Bathing Circle


* Bomen Audiogids van The Forest Bathing Circle


Over solar en lunar boomsoorten

Na het bestuderen van de uitstraling en eigenschappen van bepaalde bomen, kwam Maja tot de ontdekking dat er ook eigenschappen zijn die boomsoorten met elkaar gemeen hebben. Net als mensen zijn er boomsoorten die zich naar buiten toe openen (extravert zijn) en waarmee je gemakkelijk contact kan krijgen. Andere boomsoorten wachten rustig af en zijn introvert. Deze laatste nodigen uit om na te denken, op een rijtje te zetten of om tot rust te komen. Extraverte bomen hebben overdag de sterkste uitstraling. Introverte bomen zijn energetisch meer ’s nachts aanwezig, vooral bij volle maan. Deze boomsoorten reageren het sterkst of op de zon of op de maan.

Maja heeft hiervoor de Engelse termen solar en lunar gekozen. Typerend voor solarbomen is de open structuur van de kruin, waarvan de takken als het ware naar de zon reiken. Bij de lunarbomen zijn de stammen meestal ingesloten door blad, zodat er geen zon bij kan.

Maja heeft via intuïtieve metingen vastgesteld dat de energiestroom bij solarbomen vanuit de kosmos langs takken en stam naar de aarde gaat, terwijl bij lunarbomen de energie omhoog stroomt vanuit de aarde naar de kosmos (behalve bij volle maan).

Zij maakt erop attent dat onze voorouders deze verschillen kenden. Belangrijke besprekingen en rechtszaken vonden onder sterke solarbomen plaats. Meditatieve en spirituele bijeenkomsten werden onder sterke lunarbomen gehouden.

Over Maja Kooistra

Zoals geen ander in Nederland heeft Maja Kooistra de oeroude relatie tussen mensen en bomen onderzocht, ervaren en beschreven. Ze heeft een bijzonder vermogen om naar bomen te luisteren, hun taal te verstaan en hun uitstraling en energieniveau te voelen en te meten. Ze ‘wist’ van jongs af aan dat de aarde, de natuur, de hemel, water en wind een eigen leven leiden en met elkaar informatie en krachten uitwisselen. Maja is fysisch geograaf, bodemkundige, druïde en sjamaan. Ze was wetenschappelijk onderzoeker en heeft ca. 100 wetenschappelijke publicaties geschreven over onderwerpen over mens en natuur. Ze is schrijver van een aantal publicaties, zoals Ontmoetingen met bomen (1998), De kracht van bomen (2003), De aarde, de hemel en de bomen (2019) en Bomen en welzijn. In: Bomen en Mensen, een oeroude relatie (2000). Eind 2023 wordt de publicatie verwacht van een vervolg op ontmoetingen met bomen, waarin de ervaringen en nieuwe inzichten van de afgelopen 25 jaar na de publicatie van het boek Ontmoetingen met bomen in 1998 verwerkt zijn. Maja besteedt in haar lezingen, workshops en boeken veel aandacht aan het contact tussen bomen en mensen, aan de eigenheid en kracht van bomen, aan de oerkracht van oude bomen en bossen, aan bomen als intermediair en dragers van onzichtbare energieën. Ze combineert een wetenschappelijke instelling met haar gave om met de natuur te communiceren.

*** Er kunnen max 20 mensen meedoen aan de workshop. De workshop gaat door bij 12 deelnemers. Mocht de workshop niet doorgaan dan hoor je dat uiterlijk 1 maart (voor basisworkshop) dan wel 12 augustus (voor de vervolgworkshop) en krijg je binnen 2 werkdagen je geld terug.

Deel dit evenement

bottom of page