Over The Forest Bathing Circle 

The Forest Bathing Circle © Eefje Ludwig

Ik ben Eefje Ludwig, oprichter van The Forest Bathing Circle en FTI gecertificeerd bosbadgids. Ik neem je mee de natuur in en help je contact te maken met de natuur en daarmee met jezelf en elkaar. 

 

Als kind gaf mijn beste vriendin me de bijnaam ‘boom’. Misschien omdat ik een rustig kind was. Maar waarschijnlijk omdat ik ben opgegroeid in het bos, in het oosten van Nederland. Het bos was mijn speeltuin, mijn leraar, mijn wereld, mijn veilige plek. De bomen en de dieren in het bos waren mijn vrienden.

 

Tijdens mijn ontwikkeling naar jong volwassene werd het bos een saaie plek voor mij. Ik nam afstand van de natuur. Ik woonde in steden. Ik studeerde fotografie en behaalde aan de Universiteit van Amsterdam een doctoraal in Onderwijskunde. Ik reisde en woonde in het buitenland. Bouwde een carrière op in de documentaire fotografie als fotograaf, curator en trainer. Jaren werkte ik als manager voor een Nederlandse non-profit organisatie. Ik stichtte een gezin maar het vinden van een plek dat ik ‘thuis’ kon noemen was een uitdaging. Gaandeweg kwam ik erachter dan mijn gevoel van thuis zijn hand in hand ging met mij bevinden in de natuur en specifieker, het bos. Het bos heeft zich sterk in mij geworteld. 

In 2019 woonde ik in Portugal, uitkijkend op de Atlantische Oceaan. Ik ervaarde hoe helend het was voor mijn lichaam en vooral geest om aan de oceaan te wonen. Ik stond op het met water en ging ermee slapen. Ik kwam erachter dat deze plek, deze vorm van in contact zijn met de natuur mij kalmeerde en mijn levens- en creatieve energie weer vrij liet stromen. Hetzelfde jaar kwam forest bathing op mijn pad en besloot ik bij het Forest Therapy Institute een opleiding te volgen tot gecertificeerd Forest Bathing Guide.

Begin 2020, terug in Nederland, startte ik The Forest Bathing Circle op. Sindsdien heb ik meer dan 200 mensen mogen begeleiden en kennis laten maken met de kracht en schoonheid van forest bathing. Voor mijzelf brengt elke ervaring een nieuwe laag van verdieping in mijn verbinding met de natuur. Ik meen inmiddels verslaafd te zijn geraakt aan bosbaden. Als je eenmaal weet hoe het werkt, lijkt er geen weg terug te zijn.

Als forest bathing gids hoop ik degenen die mij vergezellen te helpen om op nieuwe en verrassende manieren contact te maken met onszelf en met de natuurlijke wereld om ons heen.

Voor wie?

Hoe werkt forest bathing?

Waar is het goed voor?

Iedereen kan bosbaden. Ik begeleid o.a. individuen, groepen, koppels, corporate teams en gezinnen. Neem contact met me op om te bespreken wat ik voor jou kan betekenen. 

Ik begeleid sessies op locatie of op afstand met behulp van een audio gids of via Zoom. Wil je meer lezen over wat bosbaden is? Gaan naar FAQ op deze website. 

Forest bathing kan goed zijn voor je fysieke, mentale, sociale en ecologische welzijn. 

Certified_logo_NEGRO_FTI__350x280_EN.png