top of page

WORD GECERTIFICEERD BOSBADGIDS​

Bij The Forest Bathing Circle volg je de Opleiding tot Bosbadgids.

TFBC is een CRKBO geregistreerde instelling voor kort beroepsonderwijs, waardoor deze opleiding is vrijgesteld van btw.

De opleidingsrondes voor 2024 zitten vol.

 

In september opent de inschrijving voor de voorjaars- en najaarsronde in 2025.

Laat je naam achter op de wachtlijst om als eerste op de hoogte gebracht te worden van de inschrijving.

opleiding tfbc.png

Droom je ervan om zelf mensen de helende kracht van de natuur bij te brengen en te laten ervaren?​

Voel je een behoefte om een bijdrage te leveren aan een groter welzijn van mens en de aarde?​

Wil je meer in de natuur werken, weg van schermen en je eigen natuurverbondenheid verdiepen?​

Wil je inspelen op de groeiende vraag naar gecertificeerde bosbadgidsen?​

Wil je je verdiepen in een inspirerend vakgebied en daarmee werken aan jouw persoonlijke ontwikkeling?​

The Forest Bathing Circle heet je welkom.

HOLISTISCHE OPLEIDING​

In deze holistische opleiding leer je de theorie en praktijk van bosbaden en hoe je deze overbrengt op anderen, in je rol als bosbadgids. Aan het einde van de opleiding ben jij er klaar voor om als intermediair te werken tussen mensen en de natuur met al haar helende krachten. Bovendien heb je in dit inspirerende drie-maanden-durende leertraject ontdekt welke wijze, benadering en doelgroep het beste bij jou past. Tot slot, door een diepe duik te nemen in jouw eigen relatie met de meer-dan-menselijke wereld werk je in de opleiding ook aan het versterken van je eigen natuurverbondenheid.

De opleiding is door het CRKBO vrijgesteld van btw.

logo gecertificeerd bosbadgids TFBC.png
CRKBO_Instelling.jpg

VOOR WIE IS DE OPLEIDING?​

De opleiding is geschikt voor alle geïnteresseerden, met of zonder de wens

om als professionele en gecertificeerde bosbadgids aan de slag te gaan en

een eigen praktijk of bedrijf op te zetten.

 

Misschien ben je een professional die bosbaden wil integreren in al bestaande werkzaamheden en praktijk als bijvoorbeeld leraar, natuurgids, psycholoog, therapeut, meditatiedocent, yogadocent, coach, opvoeder. Of misschien ben je vooral op zoek om je persoonlijke groei en natuurverbondenheid te versterken in je dagelijks leven. De opleiding nodigt uit tot zelfonderzoek. Om zelf de helende en transformerende kracht van bosbaden te ervaren. Je leert om jouw geleefde ervaring, jouw ontdekkingstocht is samenspel met de natuur, op een kundige en autenthieke manier over brengen.

​Voorkennis van of ervaring met bosbaden is niet vereist. Ook zijn er geen vooropleidingseisen. Het belangrijkste is dat je komt met een open mind en nieuwsgierigheid om te leren; van en met de natuur, van elkaar en over

jezelf. 

Eerdere studenten aan de opleiding zijn bijvoorbeeld werkzaam als docent, trainer, (natuur)coach, beeldend kunstenaar, grafisch ontwerper,

fysiotherapeut, poh-ggz ondersteuner en ayurvedisch therapeut.

opleiding2.jpeg

OPBOUW & METHODE VAN DE OPLEIDING​

In de opleiding vergroot je je kennis over de bosbaden; wat een bosbadgids doet, kan en weet;  de helende kracht van de natuur en het cultiveren van natuurverbondenheid. Maar we gaan niet alleen ons hoofd gebruiken. Sterker nog, de opleiding is sterk ervaringsgericht. Je gaat zelf leren hoe je bosbaden op een kundige, veilige en jouw authentieke wijze begeleid.  De opleiding volgt de methode van activity based learning. We gaan het vooral doen en oefenen. 

 

Dit doen we in de eerste vijf trainingsdagen op locatie, maar ook in de 3 maanden die daarop volgen.

 

In de eerste fase van de opleiding volg je een EHBO Outdoor training waarin je leert hoe je moet handelen in het geval van calamiteiten die kunnen ontstaan tijdens het begeleiden van een bosbad. In deze fase treffen we elkaar ook voor een 5-daagse training op de Veluwe. Tijdens deze dagen ervaar je elke dag een bosbad op een andere nabij gelegen locatie. Deze bosbaden gaan we evalueren en doorspreken naderhand, waardoor we direct de theorie verweven in de verschillende bosbaden. Overige oefenmomenten die veelal buiten zijn worden verder afgewisseld met theoretische sessies. Richting het einde van de trainingsweek ga je zelf samen met je studiegenoten een echt bosbad begeleiden. Ook deze bosbaden die je in een kleine groep begeleid gaan we samen evalueren en bespreken. Deze 5-daagse trainingsweek is intensief. We zijn 5 dagen lang met elkaar, met de groep, en overnachten en eten ook op die plek. Elke dag duurt het trainingsprogramma van ongeveer 9 tot 18 uur inclusief pauzes, waarin er niet veel ruimte is voor vrije tijd en alleen zijn (wel tijdens de bosbaden zelf uiteraard!). Het is een volledige onderdompeling in het bosbaden en het begeleiden van bosbaden. Deze week legt de basis voor het vervolg van de opleiding.

 

In de 3-maand durende periode hierna begeleid je zelf minimaal 3 bosbaden op een locatie die past voor jou en je groep. In dit individuele coachingstraject ondersteun ik je, bespreken we de voorbereiding, hoe het is gegaan en hoe je jezelf kan blijven ontwikkelen. Indien mogelijk zal ik fysiek aanwezig zijn bij een van de bosbaden die je in deze periode begeleid. In deze drie maanden komen we 6 keer online samen voor verdiepende masterclasses en lessen en 3 keer voor het bespreken van bosbaden die studenten hebben begeleid. Op deze manier blijven we van elkaar leren. 

 

Op de afsluitende trainingsdag op locatie komen we weer samen om het geleerde te delen en de opleiding af te sluiten met de certificering.

IN DE OPLEIDING BEHANDELEN WE ONDER ANDERE HET VOLGENDE:​

Wetenschappelijke kennis en onderbouwing van bosbaden, natuurverbondenheid en de helende kracht van de natuur;​

Het Vijftakkig-Boom model als basis voor het ontwerpen van bosbaden:​

Begeleide bosbadsessies door Eefje en de groep die naderhand worden geanalyseerd;​

Intuïtief begeleiden en werken met groepen;​

Zintuiglijk bewustzijn en embodied practices;​

Counceling en sharing circles;​

Veilig gebruiken van wilde planten voor maken van thee;

Metaforen en symbolen in de natuur en hoe hiermee om

te gaan als gids;

Leer rondom de zintuigen;​

Leven volgens het ritme van de natuur;​

Het voorbereiden en begeleiden van een bosbad; vinden van een locatie, werven van deelnemers, structuur opbouwen, aanpassen op behoeften van de groep, mogelijkheden van de locatie en weersomstandigheden;​

Online begeleiden van een bosbad;

Ontwerpen van uitnodigingen en natuurmeditatietechnieken en de taal van de gids;​

Veiligheid en risicobeheer;​

Vinden van jouw stem als bosbadgids en ondernemerschap als bosbadgids.

VAARDIGHEDEN-03.jpeg

NA DE OPLEIDING BESCHIK JE OVER DE VOLGENDE KENNIS EN VAARDIGHEDEN:​

Je weet hoe je een bosbad voorbereid, opbouwt en op jouw unieke wijze begeleid zodat je deelnemers een ervaring hebben die past bij hun behoeften;​

Je kent de wetenschap achter bosbaden, de helende kracht van de natuur en natuurverbondenheid;​

Je kan op intuïtieve wijze eigen uitnodigingen ontwerpen op basis van wat de natuur, de deelnemers aan het bosbad en de omstandigheden je bieden;​

Je weet waar je kracht als gids ligt en hoe je dat overbrengt;​

Je kan omgaan met en inspelen op mogelijke uitdagingen en problemen die voor en tijdens een bosbad kunnen ontstaan;​

Je kan geschikte locaties vinden voor de bosbaden die je begeleid;​

Je weet welke richting je wilt geven aan jouw onderneming, praktijk en vakmanschap als bosbadgids.​

WAAROM DE OPLEIDING VOLGEN BIJ THE FOREST BATHING CIRCLE?​

 • De opleiding heeft een fijne balans tussen fysieke en online samenkomsten en duurt in totaal 3 maanden. Niet te lang. Niet te kort. 

 • De opleiding legt een stevige theoretische basis voor het werken als bosbadgids en zorgt ervoor dat je alle praktische vaardigheden onder de knie hebt aan het einde van het leertraject. We gaan vooral veel oefenen en zelf ervaren. Alle competenties die een professionele bosbadgids moet beheersen komen aan bod.

 • De 5-daagse intensieve trainingsweek vormt, naast de EHBO Outdoor training, het begin van de opleiding. Deze wordt door oud-studenten als het hoogtepunt van de opleiding gezien. De verblijfs-  en cateringskosten in het zalige ‘t Zonnehuis maken de totale prijs van de opleiding wellicht wat hoger dan andere aanbieders, maar het is een onvergetelijke onderdompeling in het bosbaden zelf en het begeleiden van bosbaden. 

 • De opleiding wordt gedragen door mij, Eefje. Naast ervaren bosbadgids- en trainer, oprichter van TFBC, ben ik van huis uit opgeleid onderwijskundige en weet hoe je een training in elkaar zet, studenten begeleid en een leerproces optimaliseert. Ik ben CRKBO geregistreerd docent. 

 • The Forest Bathing Circle is een door het CRKBO geregistreerd opleidingsinstelling waarmee de Opleiding tot Bosbadgids is vrijgesteld van btw. 

 • Tijdens de opleiding delen meerdere gastdocenten en -gidsen hun ervaringen en kennis, wat voor een verrijking van het curriculum zorgt. 

 • Je ontvangt een EHBO Outdoor training en certificaat van de Outdoor School, evenals een Wildpluk workshop van NatureWorks.

 • Je ontvangt alle Bosbad Audiogidsen (twv ruim 150 euro) en de BosbadBox gratis wanneer je deelneemt. 

 • Je ontvangt een uitgebreid Handboek Werken als Bosbadgids waarin alle stof die we behandelen staat uitgeschreven, inclusief meer dan 30 oefeningen die je direct kan toepassen.

 • Alle online lessen en intervisiesessies die op de donderdagen plaatsvinden worden opgenomen en zijn altijd naderhand terug te kijken (ookal is het fijn als je er zoveel mogelijk live bij kan zijn!)

 • De ervaring leert dat de groep studenten zeer verschillende professionele achtergronden heeft, wat het gezamenlijke leerproces enorm verrijkt. We vormen samen een intieme, ondersteunende groep medestudenten die ook na de opleiding elkaar blijft voeden en inspireren. Ik hecht veel waarde aan onderlinge verbondenheid en besteed daar ook aandacht aan in de opleiding. 

 • In ruim 5 jaar tijd heb ik TFBC opgebouwd tot een succesvolle onderneming. Deze kennis en ervaring in het ondernemerschap deel ik in de lessen en 1-op-1 coaching van elke student. 

 • In het opleidingspakket ontvang je 6 uur 1-op-1 coaching van mij. Deze uren zijn tot een half jaar na de start van de opleiding in te zetten, dus ook op het moment dat je na de afronding van de opleiding bent gestart en tegen bepaalde zaken aanloopt. 

 • Deze beroepsopleiding versterkt in korte tijd jouw eigen natuurverbondenheid waar je je leven lang profijt van hebt.

 • Last but not least, 22 zeer enthousiaste bosbadgidsen gingen je voor. Hieronder lees je hun ervaringen.  

Als trainer zoek ik naar een balans tussen weten, ervaren, voelen en doen. Ik geef persoonlijke aandacht, houd de groepen klein en begeleid je met een goede dosis nuchterheid, rust, zachtheid, energie en speelsheid. In een kleine vijf jaar tijd heb ik The Forest Bathing Circle succesvol opgebouwd en een methode ontwikkeld binnen bosbaden die eigentijds is en benadrukt dat de beginselen van de beoefening altijd en overal toegepast kunnen worden. Mijn liefde voor en ervaring met coaching en gidsen, mijn fascinatie voor de wetenschap achter de beoefening, mijn verwondering en diepgewortelde liefde voor de natuur neem ik mee als trainer en draag ik graag aan je over.

Kiezen voor de opleiding bij The Forest Bathing Circle betekent kiezen voor persoonlijke aandacht, flexibiliteit, onderlinge verbondenheid, een sterk fundament binnen de methodiek van begeleid bosbaden en een onvergetelijke deep dive in het bosbaden.

Mocht je (vrijblijvend) kennis willen maken, dan kan dat altijd. Ik bel je graag.

Eefje.jpeg

CERTIFICERING ​

Wanneer je de volgende zaken met succes hebt volbracht en afgerond ontvang je het The Forest Bathing Circle certificaat.

 • Deelname aan de 7 trainingsdagen;

 • Voltooien van opdrachten tijdens fase 2;

 • Begeleiden van minimaal 3 bosbaden tijdens fase 2;

 • Behalen van EHBO Outdoor-diploma

De minimale studiebelasting ligt rond de 130 uur (exclusief zelfstudie). 

De Branchevereniging Bosbadgidsen Nederland erkent de opleiding. Ook is de opleiding CRKBO geregistreerd.

DATA OPLEIDINGSRONDE IV - NAJAAR 2024

FASE 1​

EHBO Outdoor trainingsdag

Datum:  vrijdag 6 september 2024

Locatie: Deventer

5 Trainingsdagen (inclusief overnachtingen)

Data: zaterdag 14 t/m woensdag 18 september 2024

Locatie: 't Zonnehuis, Loenen.

FASE 2

3 maanden oefen- en verdiepingsperiode met (19 september  - 14 december 2024):

- Zelf begeleiden van minimaal 3 bosbaden (waarbij Eefje aanwezig is bij een bosbad indien mogelijk gezien planning en locatie)

- Individuele online/telefonische coaching van Eefje met een focus op het oefenen in gidsen (6 uur in totaal - deze 6 uur coaching is in te zetten tot halverwege 2025)

- 6 Online thematische verdiepingssessies, waarvan enkele met externe experts (op de volgende donderdagochtenden van 9-10.30 am CET: 26 september, 10 oktober, 24 oktober, 7 november, 21 november, 5 december 2024)

- 3 Online intervisie sessies met focus op nabespreken van bosbaden begeleid door de gidsen in opleiding (op de volgende donderdagochtenden van 9-10 am CET: 17 oktober, 14 november, 28 november 2024)

- Verdiepingsstof, lees- en kijktips voor zelfstudie

- Sit Spot-beoefening in eigen tijd

FASE 3

Een-daagse afsluitende trainingsdag en certificering op locatie
Data: 14 december 2024
Locatie: n.t.b.


Na afronding van de opleiding kunnen de eventueel overgebleven coachingsuren met Eefje nog een half jaar lang worden ingezet.

INSCHRIJVING

De opleidingsrondes voor 2024 zitten vol.

 

In september opent de inschrijving voor de voorjaars- en najaarsronde in 2025.

Laat je naam achter op de wachtlijst om als eerste op de hoogte gebracht te worden van de inschrijving.

 INVESTERING

NAJAARSEDITIE 2024

Opleidingskosten:

€3500 (vrijgesteld van btw)

**Wanneer je afgestudeerd bent aan de opleiding EcoNidra ontvang je €100 korting.

The Forest Bathing Circle is een CRKBO geregistreerde instelling. Daardoor geldt er een btw-vrijstelling op de Opleiding tot Bosbadgids.

 

Mocht het niet lukken om het bedrag in een keer te betalen kunnen we een betalingsregeling treffen. Neem contact met me op om dit te bespreken.

De studiebelasting ligt rond de 130 uur (exclusief zelfstudie)

Al het verplichte studiemateriaal wordt geleverd door The Forest Bathing Circle.

INBEGREPEN IN DE PRIJS​

 • 7 trainingsdagen op prachtige locaties in de natuur

 • 4 overnachtingen (1-persoonskamer)en heerlijke vegetarische maaltijden gedurende de trainingsdagen in ‘t Zonnehuis te Loenen. 

 • EHBO Outdoor training (inclusief certificaten) 

 • Wildpluk cursus

 • Individuele persoonlijke coaching van Eefje  [totaal van 6 uur];

 • Online 3 intervisiesessies en 6 lessen/masterclasses (totaal +/- 16 uur) inclusief de opnames

 • Verdiepingsstof voor zelfstudie (kijk-, luister- en leestips) 

 • Handboek Werken als Bosbadgids;

 • BosbadBox (twv €24,95)

 • Alle Bosbad Audiogidsen (twv €135)

 • Bij succesvolle afronding het The Forest Bathing Circle Bosbadgids certificaat.

ANNULERING

De opleiding gaat door met een minimum van 4 deelnemers.

Mocht het zo zijn dat er minder deelnemers zijn, dan hoor je dat uiterlijk 19 juli 2024.

 

Wanneer jij annuleert gelden de volgende voorwaarden:

​Tot 10 weken voor de start (22 januari 2024 Voorjaarseditie / 6 juli 2024 Najaarseditie): 100% van het bedrag teruggestort minus €75 administratiekosten

Tot 6 weken voor de start (19 februari 2024 Voorjaarseditie / 3 augustus 2024 Najaarseditie): 50% van het bedrag teruggestort minus €75 administratiekosten

Minder dan 6 weken voor de start (na 19 februari 2024 Voorjaarseditie / na 3 augustus 2024 Najaarseditie): 25% van het bedrag teruggestort minus €75 administratiekosten

SFEER IMPRESSIE

DIT IS WAT ANDEREN ERVAREN

'Voor mij was de opleiding een warm bad, vol inspiratie, verwondering, thuiskomen, rust, uitdaging, volgende stappen maken, inzichten ontvangen, luisteren, volgen, buiten de lijntjes kleuren, ontdekken en nog zoveel meer! Het traject heeft me heel  veel nieuwe inspiratie gegeven, een nieuw thuiskomen in mezelf, handen en voeten aan een beoefening die ik van nature al doe maar nu weet over te dragen en dat is niet in woorden te vatten hoe fijn dat voelt. Wat me het meeste aansprak in de opleiding was de  fijne afwisseling tussen structuur en eigen vrijheid en de diepe duik door te starten met de opleidingsweek op de Veluwe. Ik heb hoge waardering voor hoe Eefje de groep heeft gedragen, in zachtheid, in vertrouwen, in verbinding. Walk your talk en dat voelde ik zeker bij Eefje.'

Dorien Dolsma, oprichter Unfolding Tales of Eve en co—founder WijzijnKees

'De opleiding heeft me rust, inspiratie, verdieping en pleizer gegeven. En daarbij een fijn netwerk van gelijkgestemde natuurliefhebbers. Het hoogtepunt voor mij van de opleiding was de trainingsweek in Loenen. Die was krachtig en intens en na eerder een online opleiding te hebben gevolgd vond ik fysiek samenkomen zoveel fijner. De opleiding biedt de mogelijkheid en begeleiding om vanuit je eigen kracht aan de slag te kunnen gaan met de theorie en praktijk. Eefje haar ervaring als onderwijskundige maakt beslist het verschil. Ze weet hoe een goed lesprogramma op te bouwen en te doceren en doseren. In combinatie met haar bescheiden, eerlijke en tegelijkertijd overtuigende kalme persoonlijkheid belichaamt zij wat een fijne bosbadgids en een fijne coach moet zijn. De opleiding is een cadeau aan mezelf geweest en aan de wereld wanneer je ermee gaat werken. De combinatie van gedegen kennis en speelse praktijk, betrouwbare coaching en een aantal gastdocenten, maakt het geheel overtuigend en stevig.'

Mireille Schermer, beeldend kunstenaar, docent en kruidenvrouw.

'Ik vind de zorg waarmee Eefje het hele programma heeft opgezet, alle materialen heeft gemaakt en die ook voelbaar is in het contact echt heel erg fijn. Eefje laat ook echt zichzelf zien. Aan de ene kant staat ze stevig om de groep te dragen en toch durft ze ook kwetsbaar te zijn. Een hele fijne combinatie. De inhoud van de opleiding is divers, zorgvuldig opgezet en ik ben ook blij dat er 1-op-1 momenten met Eefje in mogelijk waren. In de begeleiding van Eefje heb ik me gezien gevoeld en vrij gevoeld om mijn eigen pad te kiezen. De opleiding heeft heel hele fijne balans tussen  een goed uitgedachte, uitgestippelde route en toch afgestemd op de groep.’

Annemarie Appelman

'Ik ben de opleiding gaan doen omdat ik nieuwsgierigheid voelde, behoefte had aan nieuwe input en meer activiteiten wilde doen in de buitenlucht. Het leertraject was verhelderend, verrassend en verrijkend voor mij. De opleiding heeft me plezier, verdieping en verbreding gegeven. Het is met heel veel aandacht en liefde samengesteld en gegeven door Eefje.’

Kees Dullemond, trainer, coach en eigenaar van Mindable

'De opleiding overtrof mijn verwachtingen! Tijdens de opleiding heb ik de onderste bouwstenen heb gelegd van mijn kantoor (de natuur als mijn kantoor). Ik heb met bosbaden zo'n waardevol fundament ontvangen waarop zoveel mogelijkheden te kunnen 'groeien'. En ook op persoonlijk vlak ben ik gegroeid, heb ik een kwetsbare kant in mezelf ontmoet die zo uitnodigt om dit 'werk' in de wereld te brengen. De inhoud van de opleiding is heel compleet en zorgvuldig samengesteld. En dat wat op papier staat leest heel makkelijk weg en is ook makkelijk door te vertalen voor eigen gebruik in sessies. Ik heb nog niet eerder zo'n fijne begeleider en mentor ervaren als Eefje. Zij is zo evenwichtig in het contact. Heel gelijkwaardig, warm, toegankelijk en oprecht en tegelijkertijd dwingt ze op een heel natuurlijke manier respect af om niet te veel van haar te vragen.  Ze is heel toegankelijk en gericht op samen leren en elkaar inspireren. Eefje is opbouwend kritisch, eerder samen onderzoekend gericht op het bijna moeiteloos faciliteren van een ware 'flow-ervaring' voor de deelnemers. En zo duidelijk 'practice what you preach' wat haar heel geloofwaardig maakt.'

Patricia Hoekstra, Vitaliteits- & life coach, Mindful Run & Walk trainer en pilates instructeur

'In en door de opleiding  heb ik mijn relatie met de natuur enorm kunnen verdiepen. De intensieve 5 dagen aan het begin waren heel fijn. Ik voelde dat na die dagen een sterke basis gelegd was niet alleen op het gebied van de theorie achter bosbaden; maar ook de ervaring en verschillende manieren waarop bosbaden gedaan kan worden.De tools die ik nu heb om met de natuur te verbinden kan ik niet meer ontleren en pas ik dagelijks toe. Tijdens die 5 dagen kon ik ook zo sterk merken wat (dagelijks/regelmatig) bosbaden met je kan doen. Het voelde alsof ik een sterk fundament mee had gekregen om de maanden die daarop volgden op te gaan bouwen. Ik vond het erg fijn dat na de trainingsweek in Loenen  er nog regelmatig incheck en verdieping momenten waren. De masterclasses en deelmomenten met de groep waren enorm waardevol. Eefje voelde goed aan wat de groep nodig had en was ook flexibel daarin om het programma wat aan te passen. Ze heeft een hele fijne opbouwende manier van feedback geven wat erg motiverend werkt. De leerstof was compleet, de structuur helder en dienend voor het doel (zelfverzekerd het pad als bosbadgids voortzetten na certificering), en Eefje professioneel, attent en warm.'

'Ik kijk met veel blijdschap en tevreden terug op het traject. Ik had een sterke behoefte om meer vorm en inhoud te geven aan mijn betrokkenheid met de natuur en aan mijn voldoening dit door te geven aan anderen. De opleiding heeft me verdieping en verrijking gegeven,  maar ook inspiratie en contact met geweldige mensen. Eefje biedt veel veiligheid, is duidelijk en inspirerend.'

Fokko Postmus

'De opleiding tot bosbadgids zit methodisch sterk in elkaar én geeft voldoende ruimte om een eigen weg hierin te vinden. Zeer compleet, veel tips voor verdere studie en de manier van 'lesgeven' heeft het helemaal af gemaakt. Echt vanuit verbinding, heel natuurlijk, onvoorwaardelijk, veilig, doorleefd en liefdevol. De 5-daagse vond ik fantastisch. Helemaal weg van het bekende, nieuwe input en verbindingen, zowel met elkaar als met de natuur tijdens het bosbaden. De begeleiding van Eefje is gedurende de opleiding hetgeen geweest wat mij het meest heeft aangesproken. Ze heeft een veilig, stevig fundament gelegd vanaf het begin. Ik heb me vanaf het begin tot het eind vrij en veilig gevoeld om me te laten zien en ze heeft ons de kans gegeven een fijne leergroep te vormen. Hiermee valt of staat een opleiding. Inhoudelijk sterk, maar qua begeleiding zeker zo sterk. Opbouwend, aanvullend, dragend, compleet tot aan het eind.'

Leonie Heebink - praktijkondersteuner huisarts
GGZ

FAQ

bottom of page