top of page

Openbare bosbaden op locatie

Bosbaden is anders dan een wandeling door het bos of een andere natuurlijke omgeving. Tijdens een bosbad vertraag je in plaats van dat je veel loopt en ben je met de natuur in plaats van in de natuur.

The Forest Bathing Circle © Eefje Ludwig

The Forest Bathing Circle organiseert zelf elke maand openbare forest bathing sessies op locatie waar je je op kan inschrijven. Deze sessies zijn geschikt om kennis te maken met forest bathing, maar ook wanneer je het al vaker hebt gedaan en het prettig vindt om hierin begeleid te blijven worden en de ervaring te delen met anderen.

 

Deze sessies, van gemiddeld 3 uur, volgen een bepaalde structuur en opbouw en worden zoveel mogelijk aangepast naar de behoeften groep, de locatie, en seizoen- en weersomstandigheden. Na een introductie over de oorsprong en effecten van forest bathing beginnen we met het opwarmen van onze zintuigen, waarna we door middel van bepaalde uitnodigingen onze verbinding en contact met de natuur verdiepen via onze zintuigen. Tijdens deze sessies is er ook de gelegenheid om observaties die je doet te delen in de groep, indien je dat wilt. De sessie wordt afgesloten met een theeceremonie inclusief thee en een versnapering. 

 

Deze sessies vinden vooralsnog plaats in het Amsterdamse Bos (Amsterdam), Amsterdamse Waterleiding Duinen (Zandvoort), Midden-Herenduin (nabij Santpoort-Noord), Buitenplaats Doornburgh (Maarssen) en Buitenplaats De Hoorneboeg (Hilversum).

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van nieuwe data en locaties.

Boek een sessie
bottom of page