Welcome Home, Child of Nature

coming soon...

ForestBathing_TFBC17.jpg

  

Verlang je ernaar om jouw verbinding met de natuur te verkennen en verdiepen? En op die manier, in samenwerking met de oerkracht van de natuur, je lichaam en geest verder te verkennen? In 2021 begeleid ik jou graag in jouw authentieke reis in de online cursus Welcome Home, Child of Nature. 

Welcome Home, Child of Nature - een 8 weken durende online cursus - is als een veldgids die jou op een toegankelijke en creatieve manier helpt bij het versterken van jouw relatie met de natuur en daarmee met jezelf.

Welcome Home, Child of Nature brengt jou (terug) thuis.

 

Thuis in je eigen lichaam en geest via een diepe en authentieke samenwerking en verbinding met de natuur. Je gaat een bijzondere tocht aan, naar buiten én naar binnen. Welcome Home, Child of Nature laat je ervaren hoe je kan groeien in jouw natuurverbinding en hoe het een dagelijkse practice kan worden, net als yoga of meditatie, waar je inspiratie, rust, ontspanning, creativiteit en focus uit kunt halen.

 

Jouw unieke en authentieke natuurverbindingsreis

Als je ervan houdt om in de natuur te zijn, maar niet zeker weet hoe je verder kunt gaan in jouw natuurverbindingsreis, dan geeft deze cursus je een routekaart en een essentiële basis van kernvaardigheden om in de dagelijkse praktijk te brengen. In deze cursus deel ik mijn kennis en ervaring in de vorm van inspirerende sessies, persoonlijke begeleiding en wekelijkse oefeningen die je kunt uitproberen in je achtertuin, park, nabijgelegen bos of een andere natuurlijke omgeving waar je je fijn en ontspannen voelt.

De cursus geeft jou

 • Inspirerende videos en teksten waarin kennis en theorie wordt gedeeld 

 • Uitnodigingen en oefeningen om jouw verbinding met de natuur te verkennen en versterken

 • Lees-, kijk- en luistertips die jouw natuurverbinding helpen te verkennen en verdiepen

 • Solo tijd in de natuur

 • Live groeps-reflectie momenten met anderen die ook deze reis ondergaan

 • Een werkboek en journal waarin je je reis kan bijhouden en documenteren

 • Twee live online forest bathing sessies

 • The Forest Bathing Circle audio gidsen waarmee je alleen, waar en wanneer jou uitkomt kan gaan bosbaden

Inhoud van de online cursus

In deze cursus staat jouw verbinding met de natuur centraal en gaan we deze verkennen en verdiepen door middel van de van origine Japanse methode van Shinrin-yoku, of bosbaden. In deze cursus staat beleven centraal, jouw beleving. Ik deel uiteraard ook mijn kennis en ervaring over de relatie tussen mens en natuur,  natuurverbinding en bosbaden, maar je zult vooral praktisch aan het werk gaan met de volgende practices, die alleen onderdeel zijn van de methode van bosbaden:

 • Zintuiglijk bewustzijn creëren

 • Dankbaarheid cultiveren 

 • Vragen stellen om jouw bewustzijn te vergroten

 • Sit spot beoefening

 • Journaling

 • Intenties zetten

  

Welcome Home, Child of Nature is een 8 weken durende reis waarvan de start gepland staat in het eerste half jaar van 2021.

Gedurende een periode van 8 weken doorloop je de cursus in jouw eigen tijd, tempo en in samenwerking met de natuur in jouw nabijheid. Eens in de twee weken ontmoeten we elkaar online. Terwijl je de natuurverbindingsoefeningen alleen ter plaatse uitvoert, brengen de live online-momenten de gemeenschap van gelijkgestemde individuen samen om ervaringen te delen en elkaar te inspireren. In deze cursus draait het om jouw unieke en individuele reis die je onderneemt met een groep anderen. Met dit gevoel van verbondenheid en gemeenschap kan het bewandelen van dit pad en ervaren van jouw reis verrijkt worden. 

 

Hoewel het deze cursus de titel "online cursus" draagt, wordt geen van de oefeningen daadwerkelijk online of achter jouw computer gedaan, maak je geen zorgen. De cursus bestaat uit oefeningen en instructies, in audio- en tekstvorm, die je stap voor stap begeleiden om op een intuïtieve manier om te gaan met je eigen lichaam, en je uitnodigen om jouw relatie met de meer-dan-menselijke-wereld te verkennen en te verdiepen. 

 

Je hebt de volledige vrijheid om de cursus te plannen, er doorheen te gaan in je eigen tempo. Je ontvangt een ondersteunend kader in de vorm van live Zoom-sessies en oefeningen om je sessies te organiseren en betrokken te blijven. De inhoud van de cursus blijf tot 4 maanden na startdatum beschikbaar voor je. 

Deze online cursus is voor jou wanneer je

 • meer in je lichaam en meer uit je hoofd wilt 

 • rust en ruimte zoekt

 • graag tijd doorbrengt in de natuur of een aantrekkingskracht voelt tot de natuur

 • minder vaak buiten komt dan je eigenlijk zou willen

 • inspiratie zoekt om naar buiten te gaan 

 • stress ervaart in jouw dagelijks leven en een pratice wilt ontdekken die gebruik maakt van de ongelooflijke kracht van de natuur voor jouw welzijn

 • op jouw eigen tempo, wijze en plek jouw verbinding met de natuur wilt verkennen en verdiepen

 • een investering wilt maken in jouw fysieke, mentale, sociale, spirituele en/ of ecologische welzijn

 • een coping-strategie zoekt die comfort en veerkracht biedt in deze onzekere en vaak stressvolle tijden 

 • een zinvoller en duurzamer leven wilt leiden 

 • wilt experimenteren met meditatie in een natuurlijke buitenomgeving

 • wel eens hebt gehoord over bosbaden en eigenlijk wel wilt weten wat het nou precies is en hoe je het doet

ForestBathing_TFBC17-2.jpg

Waarom deze cursus?

We leven in een tijd die vraagt om een herziening van onze eeuwenoude relatie met de natuur. 

 

Als er iets is dat 2020 en de pandemie ons iets heeft laten zien, is het hoe verbonden we echt zijn. Die verbinding gaat veel verder dan onze menselijke soort. We zijn onlosmakelijk verbonden met deze aarde en alles erop. Het cultiveren van een diepgaand gevoel van verbondenheid met de aarde is een krachtige manier om geaard te blijven in tijden van onzekerheid.  Te midden van alle tumult vormt de natuur een haven van rust, ruimte en reflectie, waar we ons anker kunnen uitgooien en weer in verbinding komen met de aarde, en met onze eigen innerlijke natuur. 

De wetenschap bewijst nu wat we allemaal instinctief weten - dat verbinding met de natuur goed voor ons is. Studies tonen aan dat het ons welzijn, creativiteit, vitaliteit, positiviteit, vrijgevigheid en doelgerichtheid verbetert, terwijl het depressie, angst en aandachtsmoeheid vermindert en ons immuunsysteem een boost geeft. Ervaringen in de natuur kunnen ook een krachtige katalysator zijn voor positieve verandering.

 

Je verbinding met de natuur verdiepen is een kwestie van oefenen. Van experimenteren en het keer op keer doen.

 

In mijn beoefening als forest bathing gids waarin ik meer dan 200 mensen heb mogen begeleiden, hebben veel van die mensen gevraagd of ik ook gedurende een langere periode ondersteuning kon bieden en mensen kon begeleiden bij het verdiepen van hun beoefening. Dit verzoek, samen met de toestand waarin de wereld zich vandaag bevindt, heeft mij gemotiveerd om deze cursus te ontwerpen en jou te begeleiden op jouw reis. Ik geloof dat het uiteindelijk herstellen van onze verbinding met de natuur het meest fundamentele en belangrijke element is als het gaat om volledig gezond, gelukkig en vervuld zijn en leven en er bovendien voor zal zorgen dat we weer beter voor de natuur gaan zorgen.

 

Coming soon in 2021...

 

Meld je aan voor onderstaande nieuwsbrief om nieuws en updates over de cursus te ontvangen. Mocht je een vraag hebben over de cursus, neem dan gerust contact met me op.