top of page
SIT-SPOT-TFBC-1.jpeg

SIT SPOT CURSUS​

Verlang je naar...

...een waardevol samenzijn met de natuur dichtbij huis? Maar weet je niet zo goed hoe?​

…een gevoel van diepe verbondenheid met de natuur, de plek waar je woont en met jezelf?​

…een veilige plek die alleen van jou is en waar je je ten alle tijde kan terugtrekken en kan opladen? ​

…een beter begrip van de helende kracht van de natuur en praktische tools die je dit helpen te ervaren? ​

…meer contact met jezelf, ontspanning, focus en energie?​

De Sit Spot Cursus geeft je dit allemaal. De Basiscursus en Verdiepingscursus verschillen van elkaar in de achtergrondinformatie die gegeven wordt. De oefeningen zijn identiek. 

Tijdens deze zelfstudiecursus maak je jouw eigen reis naar buiten en naar binnen door middel van het verkennen en toepassen van de Sit Spot; jouw favoriete plek in de nabije natuur. In jouw achtertuin, park, balkon nabijgelegen bos of een andere natuurlijke omgeving waar je je fijn voelt en makkelijk toegang toe hebt.

De cursus helpt je om gedurende 30 dagen, elke dag minimaal 10 minuten op jouw Sit Spot te zijn en te gaan ervaren wat een diepere verbinding met de natuur voor jou doet. 

In deze cursus leer je technieken toe te passen en te begrijpen die jouw relatie met de natuur verdiepen en zorgen voor de innerlijke transformatie die daarmee gepaard gaat. De dagelijkse oefeningen - en als je wilt verdiepingsstof - die je op jouw Sit Spot doet helpen je een diepe verbinding te maken met de wijsheid van de natuur in en om je heen.

SIT-SPOT-TFBC.jpeg

In deze cursus (die je buiten in de natuur volgt) ga je je lichaam, je hart en je zintuigen verbinden met de overvloedige en levendige energie van de natuur, dichtbij huis. Dit is een ultieme vorm van self-care, het biedt de basis voor een rijker inzicht, meer energie en een ontspannen welzijn. 

WAT IS DE SIT SPOT?​

Een Sit Spot is een plek in de natuur - idealiter in de nabijheid van waar je woont - en waar je regelmatig naar terugkeert. Het is een plek waar jij je fijn, comfortabel en veilig voelt. De plek waar jij je kunt terugtrekken en opladen. Idealiter is de Sit Spot die je kiest steeds dezelfde plek. Door steeds naar een en dezelfde plek te gaan ga je een band opbouwen met die plek, met de aarde, planten, dieren, bomen en lucht en al het andere leven om je heen. Je leert de natuur kennen en neemt de effecten van tijd en wisselende seizoenen bewuster waar. Door de Sit Spot te integreren in jouw leven kan je meer rust, balans, energie, focus en een diep gevoel van verbondenheid gaan ervaren in je dagelijks leven.

De Sit Spot beoefening is een van de basistechnieken binnen de beoefening van bosbaden en andere natuurverbindende beoefeningen. Haar tradities gaan ver terug en worden nog steeds door veel mensen gebruikt. Mensen weten immers intuïtief altijd al dat zijn met de natuur helend werkt. 

Inmiddels is ook wetenschappelijk bewezen dat je verbinden met de natuur goed is voor ons mentale, fysieke, emotionele, spirituele en ecologische welzijn. Het is niet zozeer het enkel in de natuur zijn dat goed is voor je. De positieve effecten ga je met name merken wanneer je met de natuur bent. Wanneer je dus echt de verbinding en interactie met de natuur aangaat. En dat is precies wat je gaat doen in de Sit Spot Cursus. 

DEZE CURSUS IS VOOR JOU ALS JE..​

meer kwalitatieve tijd door wilt brengen met de natuur maar niet goed weet hoe;​

op zoek bent naar een toegankelijke oefeningen in de natuur die jouw creatieve energie weer laat stromen;​

behoefte hebt aan meer rust en balans in jouw dagelijks leven;​

jouw persoonlijke kracht en wijsheid wilt activeren;​

meer in je lichaam en uit je hoofd wilt zijn;​

stress ervaart in jouw dagelijks leven en een beoefening wilt ontdekken die gebruik maakt van de helende kracht van de natuur voor jouw welzijn;​

op jouw eigen tempo, wijze en plek jouw verbinding met de natuur wilt verkennen en verdiepen;​

wilt experimenteren met meditatie in een natuurlijke buitenomgeving;​

een investering wilt maken in jouw fysieke, mentale, sociale, spirituele en ecologische welzijn.​

sitspot-01.jpeg

WAT ONTVANG JE?​

SIT SPOT BASISCURSUS​

Printbaar (PDF) Werkboek bestaande uit voorbereidingsmodule & uitgeschreven uitnodiging per dag (103 paginas)

30 audio-uitnodigingen die je waar en wanneer je maar wilt kan doen

x

Printbaar (PDF) Sit Spot Journal

x

Na betaling direct toegang tot de hele cursusinhoud

Wanneer je het zelf graag in de hand houdt en geen behoefte hebt aan verdiepende achtergrond informatie. De nadruk ligt op ervaren.

100% zelfstudie

In je eigen tempo, waar en wanneer je wilt (oefeningen kunnen het hele jaar door gedaan worden)

SIT SPOT VERDIEPINGSCURSUS​

Printbaar (PDF) Werkboek bestaande uit voorbereidingsmodule & uitgeschreven uitnodiging per dag & verdiepende theorie bij elke uitnodiging  (150 paginas)

30 audio-uitnodigingen die je waar en wanneer je maar wilt kan doen

4 Bonusuitnodigingen

Printbaar (PDF) Sit Spot Journal

Dagelijkse Reflectievragen: schrijfopdrachten die je aan het voelen en denken zetten.

Na betaling direct tot de hele cursusinhoud.

Wanneer je het zelf graag in de hand houdt en behoefte hebt aan verdiepende achtergrond informatie waarmee je ook beter gaat begrijpen wat de specifieke oefeningen je brengen. Naast het ervaren ligt er ook de nadruk op begrijpen. 

100% zelfstudie

In je eigen tempo, waar en wanneer je wilt (oefeningen kunnen het hele jaar door gedaan worden)

TFBC SIT SPOT.jpeg

WAT HEB JE NODIG?​

Jouw Sit Spot; een plek in de natuur in de nabijheid van waar je woont. Jouw Sit Spot kan zijn in jouw tuin, balkon, bos, strand. Welke plek dan ook waar je in contact staat met natuur en waar je makkelijk en vlot kan komen. Het vinden van jouw Sit Spot behandelen we in de voorbereidingsmodule van de cursus.​

Idealiter 10-20 minuten per dag om naar jouw Sit Spot te gaan. Wanneer je de Sit Spot Verdiepingscursus volgt komt daar nog zo’n 10 minuten leestijd per oefening bij. 

Een open, speelse en nieuwsgierige houding​

HOE WERKT HET?​

Wanneer je de Basis of Verdiepingscursus koopt ontvang je per email een download link naar het volledige cursuspakket. Het Werkboek en de Sit Spot Journal kan je uitprinten als je dat prettig vindt of digitaal gebruiken. De oefeningen, in audio- en tekstvorm, begeleiden je stap voor stap om op een intuïtieve manier om te gaan met je eigen lichaam en ervaring en je uitnodigen om jouw relatie met de meer-dan-menselijke-wereld te verdiepen. De audio oefeningen (mp3 bestanden) zet je op je telefoon zodat je die makkelijk vanaf je Sit Spot kan beluisteren. Om het meeste uit de cursus te halen ben je vervolgens idealiter elke dag minimaal 10 minuten op jouw Sit Spot. Elke dag doe je daar de oefening die hoort bij die dag. Als het een keertje niet lukt om te gaan is dat overigens niet erg! In de Sit Spot Verdiepingscursus ontvang je gekoppeld aan elke oefening ook achterliggende theorie en verdiepingsstof waarmee je de beoefening ook beter gaat begrijpen. 

In jouw Sit Spot Journal documenteer je je ervaringen, waarnemingen en observaties. 

WIE BEGELEID JOU?​

In de eerste plaats; de natuur. Op jouw Sit Spot ga je in feite een geïmproviseerde dans aan met de natuur als jouw danspartner. In de tweede plaats begeleid ik jou. In de Basiscursus en Verdiepingscursus geef ik je dat ondersteunend kader middels het werkboek en de uitnodigingen. 

Heb je nog vragen over de Sit Spot Cursussen? Stuur me een

email, ik help je graag.

OCEAN-TFBC-1.jpeg

DIT IS WAT ANDEREN ERVAREN​

BEELDMERK BLACK-01.png

"Dank je wel Eefje voor deze mooie ervaring. Je input, je werk, je inspiratie, je liefde, het is allemaal terug te zien en te voelen in alles wat je doe."

- Esther

BEELDMERK BLACK-01.png

"De cursus was voor mij een 'stok' achter de deur om me meer te verbinden met de natuur, de ruimte buiten om me heen en dat is gelukt. Je begeleiding was behulpzaam, professioneel, verdiepend, verbindend en  liefdevol"

- Anoniem

BEELDMERK BLACK-01.png

"Ik vond elke dag een feestje en kan nog lang vooruit met alle interessante leestips die je ons hebt gegeven. Ik vond het heel erg leuk dat er ‘gastcolleges’ waren opgenomen in je cursus, goed gekozen ook!"

- Anne-Marie

BEELDMERK BLACK-01.png

"Ik verwachtte en hoopte dat ik met gemak iedere dag de routine aan zou gaan, ik ben iemand die goed gaat op routines en tradities. Dat het toch vaak een struggle was, zelfs een verzuchting ('moet ik weer') had ik niet verwacht, maar ik heb mezelf daarin wel mooi kunnen observeren en daar veel van geleerd. Verder stond ik open voor wat er zou komen, ik hoopte wel op mooie beschouwingen & teksten van jouw kant en die kwamen ook!"

- Esther

bottom of page