Audio Gidsen

Forest bathing met de audio gids kan prettig zijn wanneer je liever alleen gaat bosbaden op een plek die jij zelf uitkiest en tevens op het moment dat jou uitkomt.

 

Bosbaden op een plek in de natuur die je al kent kan een extra dimensie geven aan jouw natuurbeleving daar en aan jouw verbinding met die plek en natuurlijke wereld. De audio gids maakt het makkelijk om het te doen op die plek die jij al goed kent.

 

De uitnodigingen of opdrachten zijn zorgvuldig gekozen zodat ze in principe voor elke locatie en omstandigheid geschikt zijn (tenzij specifiek aangegeven in de omschrijving en focus van de desbetreffende audio gids).

  • Na aanschaf via de Shop op deze website ontvang je het audio (mp3) bestand dat je ongelimiteerd kan gebruiken.

  • De audio gidsen hebben een duur van tussen de 80 en 120 minuten. Dat klink wellicht lang, maar onderzoek toont aan dat om te meest optimale effecten te ervaren van bosbaden, een sessie minimaal 1,5 tot 2 uur zou moeten duren.

  • De audio gidsen zijn er in zowel het Engels als het Nederlands.

  • Elke audio gids begint met een korte introductie over forest bathing, danwel het desbetreffende thema of focus van de gids en gaat vervolgens over in een serie van uitnodigingen, meditaties en visualisaties die geschikt zijn voor elk moment en elke plek. 

  • Aangezien je het audio bestand ontvangt is het niet nodig om op de plek waar je gaat bosbaden wifi of een goede ontvangst te hebben.

Hoe werkt bosbaden met een audio gids?

  • Na het downloaden van de audio gids (in mp3 bestand) zet je dit bestand op jouw smartphone. Weet je niet hoe dat moet? Hier kan je lezen hoe je dat doet met een iPhone, en hier op een Android smartphone.

  • Je gebruikt de audio gids op een plek in de natuur waar je je prettig voelt. Dit kan een plek zijn die je goed kent of een nieuwe plek. Met de audio gids kan je begeleid bosbaden in een bos, maar dit kan ook in een park, jouw tuin, of een andere natuurlijke omgeving. Idealiter is dit een rustige plek, zonder al te veel afleiding.

  • Naast je smartphone met daarop het audio bestand, neem je een koptelefoon mee. Wanneer je in de natuur bent en klaar bent voor je begeleide forest bathing sessie doe je een oortje van je koptelefoon in en laat je het andere oortje uit. Op die manier hoor je zowel de audiogids als de geluiden om je heen. 

  • Vervolgens volg je de audio gids. Ontspan, experimenteer en geniet.